Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Angol-Amerikai Intézet,

Fordító-és Tolmácsképző és Hungarológia Központ

Köszöntünk a Szegedi Hungarológia Központban!

Ismerd meg Magyarország nyelvét, történelmét és kultúráját!
 
A Szegedi Hungarológia Központ magyar és angol nyelvű órákat ajánl történelem, irodalom, film, kultúrtörténet, művészettörténet, kulturális földrajz, folklór és zenetörténet témákból, emellett öt szinten tanulhatod a magyart idegen nyelvként. 
 
Iratkozz be a Szegedi Hungarológia Központ magas szinvonalú programjára, tölts néhány nyári hetet, egy szemesztert vagy akár egy teljes tanévet ebben a pezsgő egyetemi városban, és élvezd az inspiráló nemzetközi közösséget!

Miért jó a Szegedi Hungarológia Központban tanulni?

  • Az órák kis létszámúak, így minden hallgató személyes figyelmet kap az oktatóktól. 
  • Diákjaink személyre szabott figyelmet kapnak a Hungarológia Központ munkatársaitól és diák mentoraitól.
  • A képzés angol nyelven folyik.
  • Egy új kultúrát és egy különleges nyelvet fedezhetsz fel megfizethető áron.
  • Szeged városa csak kétórányi vonatútra van Budapesttől és a repülőtértől, ha más európai városokba is el szeretnél utazni.
  • A szemeszter kezdete előtti héten a hallgatóink orientáción vehetnek részt.

Oktatási programok

title

Nyelvórák az őszi és tavaszi félévekben

Nyelvórák az őszi és tavaszi félévekben

Az őszi és tavaszi szemeszterek alatt 5 szinten kínálunk magyar nyelvórákat, kezdőtől haladóig. Azért, hogy a legjobb eredményeket érd el, arra kérünk, tölts ki egy szintfelmérő tesztet, mielőtt elkezded a magyartanulást.

title

Intenzív nyelvi előkészítő program Magyar nyelvből

Intenzív nyelvi előkészítő program Magyar nyelvből

A Szegedi Hungarológia Központ olyan külföldi hallgatók számára ajánlja a két szemeszteres, komplex, intenzív nyelvi előkészítő programot, akik a későbbiekben valamely magyar egyetemen szeretnének tanulni.

title

Nyári egyetem

Nyári egyetem

Hozd ki a legtöbbet a nyaradból! Ha szeretnéd elkezdeni a magyartanulást, vagy felélénkítenéd tudásod egy energikus, nemzetközi közösségben, tölts el néhány nyári hetet egy pezsgő egyetemi városban, és élvezd a multikulturális társaságot, valamint a dinamikus környezetet!

title

Külföldi hallgatóknak

Külföldi hallgatóknak

A Hungarológia mesterképzést azoknak ajánljuk, akik a magyar kultúra professzionális képviselői szeretnének lenni akár Magyarországon, akár külföldön. A képzés középpontjában a magyar nyelv, valamint Magyarország történelme és kultúrája áll, melyet európai kontextusban oktatunk.

title

Magyar hallgatóknak

Magyar hallgatóknak

Ezt a mesterképzést azoknak ajánljuk, akik a magyar kultúra professzionális képviselői szeretnének lenni akár Magyarországon, akár külföldön.

title

Szegeden tanulni

Szegeden tanulni

Szeged valóban ideális hely egy egyetemista számára. Gyere és élvezd az inspiráló egyetemi várost, a programokat és a nemzetközi közösséget! A tanulmányaid megkezdése előtt egy orientációs héten vehetsz részt, ahol minden tanulmányaiddal kapcsolatos kérdésre választ kapsz, emellett segítünk a mindennapi életben adódó problémák és feladatok megoldásában is.

Ajánlások

A Szegeden eltöltött szemeszterem egyszerűen csodálatos volt. A kar rendkívül felkészült és segítőkész. Rengeteget tanultam ebben a kényelmes és magával ragadó környezetben, ahol kielégítették a tudásvágyamat. Az összes többi hallgató nagyon-nagyon barátságos és szívélyes volt.

Tanulj magyarul!

A Szegedi Hungarológia Központ öt szinten kínál magyar mint idegen nyelv órákat különböző formában. Az őszi és a tavaszi szemeszterben heti 2, 3 vagy 4 x 90 percben tanulhatsz magyarul kezdőtől haladóig 5 szinten.

Tanulási lehetőségek

Ha egy izgalmas, új fejezetet kezdenél az életedben, gyere a Szegedi Hungarológia Központba tanulni, és válassz a programjaink közül! Ajánljuk a BA specializációt, az MA programot, az egy vagy két szemeszteres részképzést, az intenzív nyelvi előkészítő évet, illetve a nyári egyetemet.